• Посилання скопійовано

Нафтогаз знизив тарифи на газ для населення

На виконання доручення В. Гройсмана державна компанія НАК «Нафтогаз України» переглянула визначену ним раніше ціну газу на червень

Нафтогаз знизив тарифи на газ для населення

За даними КМУ, що блакитне паливо для українців здешевшало на 919 гривень.

Роздрібна ціна газу для населення в червні становить 7 631 грн за тис. куб. м замість попередньо виставленої Нафтогазом на червень ціни 8 550 грн за тис. куб. м.

У липні населення сплачуватиме ще менше. Нафтогаз заявив, що у липні для промисловості продаватиме паливо за ціною, що є 12,7-13,5% меншою у порівнянні з цінами на червень 2019 року. Це означає, що населення сплачуватиме за спожитий у липні газ ще менше, ніж у червні.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв постанову №293 і зобов’язав Нафтогаз з червня продавати для населення газ дешевше.

Коментуючи це рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголошував, що воно не дасть НАК «Нафтогаз України» зловживати своїм монопольним становищем. «А вони монополісти. Хотів ще одне слово додати – «ненажерливі». Я наголошую на тому, що ми маємо привести їх до тями тими рішеннями, які, з одного боку, виконують наші зобов’язання, які не ми брали, а з іншого боку, не дають знущатися над українськими громадянами!» – зазначав Володимир Гройсман.

Тоді ж Уряд вийшов з пропозицією проаналізувати формування ціни газу всередині НАК «Нафтогаз».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»