• Посилання скопійовано

Кабмін скоротив обсяг держзамовлення у навчальних закладах

Загальний обсяг держпідготовки фахівців на 1,3% менше, ніж у 2018 році

Кабмін скоротив обсяг держзамовлення у навчальних закладах

Кабінет міністрів України затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2019 році, а також проектні обсяги державного замовлення на 2020 та 2021 роки. Відповідне рішення уряд прийняв у ході засідання 26 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, загальний обсяг підготовки фахівців у 2019 році передбачений у кількості 182567 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 161794 особи.

Слід зазначити, що дані показники менше затверджених у 2018 році на 1,3% та 2,3% відповідно.

Уряд схвалив наступні обсяги прийомів держзамовлення на підготовку фахівців з вищою освітою:

  • «молодший спеціаліст» – 36732 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 33718 осіб, що порівняно з минулим роком збільшено на 2,5%,
  • «бакалавр» – 79854 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 72602 осіб, що порівняно з минулим роком збільшено на 2,9%,
  • «магістр на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра» – 55379 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 45654 осіб, що порівняно з минулим роком зменшено на 10,4%.

Проектні показники держзамовлення на підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів становитимуть:

  • до аспірантури – 4346 осіб, що менше порівняно з 2018 роком на 1,2%,
  • до докторантури – 459 осіб, що менше порівняно з 2018 роком на 4%.

Передбачається, що зведений обсяг фінансування держзамовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2019 році складає близько 34,6 млрд гривень, з них:

  • на підготовку фахівців, науково-педагогічних кадрів – майже 32,3 млрд грн;
  • на підготовку робітничих кадрів – майже 496,9 млн грн;
  • на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) – майже 1,8 млрд грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку України планує затвердити обсяги держзамовлення у вищих навчальних закладах України, зменшивши кількість бюджетних місць майже на всіх спеціальностях за рівнем «магістр».

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»