• Посилання скопійовано

Уряд погодив законопроект про професійну освіту

Погодженим законопроектом передбачається переглянути зміст профосвіти та передати на місця управління цією системою

Уряд погодив законопроект про професійну освіту

Кабінет Міністрів України погодив проект закону «Про професійну освіту», який стане системним перезавантаженням усієї ланки профтехпідготовки, і направляє його на розгляд Верховної Ради України. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Проект закону, зокрема, переглядає зміст профосвіти, передає на місця управління цією системою, особливо в контексті замовлення та відповідності підготовки кадрів потребам місцевого ринку праці, відкриває можливості дуальної освіти – як визнаної світом практики підготовки робітників, а також надає можливості навчання для людей з особливими освітніми потребами. Такий підхід має суттєво покращити не тільки якість підготовки, а й її відповідність сучасним вимогам промисловості й виробництва. Як зазначив Прем’єр-міністр, важливо, аби наша молодь отримувала конкурентну освіту, яка дає їй хороший життєвий старт, а економіка – якісні кадри.

«Цього року буде створено 150 центрів профтехосвіти, – сказав Володимир Гройсман. – А ухвалення закону врегулює багато питань, в тому числі залучення місцевої влади до розвитку профтехнавчання в рамках децентралізації. Так ми зробимо великий крок вперед в оновленні цієї сфери».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»