• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про «зелений» тариф для домашніх електростанцій

Президент В. Зеленський підписав закон №10357. Він дозволяє до 2030 року встановлювати домашні сонячні електростанції потужністю до 30 кВт на земельних ділянках і отримувати «зелений» тариф на електроенергію

Президент підписав закон про «зелений» тариф для домашніх електростанцій

Президент Володимир Зеленський підписав закон №10357, який дозволяє до 2030 року встановлювати домашні сонячні електростанції потужністю до 30 кВт на земельних ділянках і отримувати "зелений" тариф на електроенергію, відпущену в енергосистему.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, закон повернено з підписом президента.

Гоолва Держенергоефективності Сергій Савчук написав у Facebook, що завдяки цьому закону домогосподарство може розміщувати СЕСд до 30 кВт як на даху, так і на землі.

Крім цього, за його словами, вирішено питання встановлення відповідно до курсу євро "зеленого" тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянках, які було введено в експлуатацію до набрання чинності законом України № 2712.

Також врегульовано рівень "зеленого" тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.

Савчук зазначив, що за останні 5 років в Україні майже 12 тисяч сімей встановили та використовують СЕС загальною потужністю близько 280 МВт.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»