• Посилання скопійовано

Уряд спростив отримання допомоги на дітей з багатодітної сім’ї

Прийнятою на засіданні Уряду 21 серпня 2019 року постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» надано право на отримання допомоги на дітей з багатодітної сім’ї на підставі довідки про встановлення статусу багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї у разі відсутності відповідного посвідчення

Уряд спростив отримання допомоги на дітей з багатодітної сім’ї

Кабінет міністрів України спростив отримання державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. Відповідне рішення уряд прийняв у ході засідання у середу, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідною постановою передбачена виплата за минулий період допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, у разі несвоєчасного звернення опікуна чи піклування з поважних причин.

Документом надається право отримання допомоги на дітей з багатодітної сім'ї на підставі довідки про встановлення статусу багатодітної сім'ї та дитини з такої родини у разі відсутності відповідного посвідчення.

Також удосконалюється порядок прийому заяв для призначення деяких видів держдопомоги уповноваженими особами об'єднаними територіальними громадами, унормовується обмін даними про отримання (неотримання) пенсії.

Крім того, скасовується норма, що передбачає обмін інформацією про осіб з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, які перебувають на повному державному утриманні чи стаціонарному лікуванні.

Нагадаємо, Мінсоцполітики у квітні зазначало, що для оформлення допомоги на дитину необхідно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім'ї, без якого оформити допомогу буде неможливо.

Як писалось раніше, у березні уряду вирішив ввести з 1 квітня щомісячні виплати багатодітним сім'ям за третього і більше дітей віком до 6 років.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»