• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики збереже нинішній механізм допомоги при народженні дитини

Мінсоцполітики не буде змінювати механізм виплати допомоги при народженні дитини. Вона здійснюватиметься усім родинам у стандартному розмірі – приблизно 41 тис. грн

Мінсоцполітики збереже нинішній механізм допомоги при народженні дитини

Міністерство соціальної політики повідомляє, що не буде змінювати механізм допомоги при народженні дитини. Ця виплата здійснюватиметься усім родинам, незалежно від розміру доходів у стандартному розмірі – близько 41 тис. грн.

Про це Міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Після консультацій з органами влади та обговорення з громадськістю, прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей», – написала очільниця відомства.

За словами Юлії Соколовської, однією з пропозицій Міністерства соціальної політики, у рамках політики адресної боротьби з бідністю, було запровадження адресної програми при народженні дитини. Пропонувалося, щоб ця допомога виплачувалася лише тим родинам, чий середньомісячний дохід на особу не перевищує 15% від розміру виплат (фактично це близько 6 тис. грн – оскільки допомога при народженні дитини складає близько 41 тис. грн).

Міністр зазначила, що керівництво відомства дослухалося до зауважень громадськості і вирішило не змінювати нинішній механізм – оскільки через запропоновані зміни сотням тисяч українських сімей загрожувало скасування цього виду виплат.

«Дякуємо громадськості за якісний зворотній зв'язок. Ми враховуємо всі конструктивні пропозиції та зауваження», – резюмувала Юлія Соколовська.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»