• Посилання скопійовано

Як інформувати споживачів про терміни придатності харчових продуктів?

Держпродспоживслужба роз'яснила, як за новими правилами інформувати про терміни придатності харчових продуктів

Як інформувати споживачів про терміни придатності харчових продуктів?

Інформаційно-аналітичний портал АПК України розповідає, що у зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

Так, на ринку існують швидкопсувні продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним.

Водночас, є ряд продуктів, які, за дотримання встановлених умов зберігання, залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності, прописаного у маркуванні. Для таких продуктів буде вказана дата завершення мінімального терміну придатності, що позначатиметься фразами «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…».

Однак, як після закінчення терміну «вжити до…», так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

Наочно з новими правилами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»