• Посилання скопійовано

Сімейні форми виховання отримають підвищені виплати з 2020 року, – Соколовська

24 грудня на засіданні Уряду було прийнято рішення щодо спрощення процедур фінансування для виплати деяких видів соціальних допомог

Сімейні форми виховання отримають підвищені виплати з 2020 року, – Соколовська

«Сімейні форми виховання отримають підвищені виплати з 2020 року», – заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, коментуючи постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги».

Про це Юлія Соколовська написала на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook.

24 грудня на черговому засіданні Уряду було прийнято ініційоване Міністерством соціальної політики рішення щодо спрощення процедур фінансування для виплати деяких видів соціальних допомог.

«Ми турбуємося про те, щоб в українців не було затримок із отримання виплат, тому наше рішення дозволить кінцевим отримувачам швидше отримувати гроші. Якщо раніше більшість виплат йшла субвенцією із державного бюджету місцевим, то тепер фінансується з бюджетної програми Мінсоцу!» – поінформувала міністр.

Спрощений механізм використання бюджетних коштів розроблено для:

  • виплати державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю;
  • грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях;
  • оплату послуг зі здійснення патронату над дитиною;
  • підтримки малих групових будинків.

Також Юлія Соколовська вкотре підкреслила, що нова команда Мінсоцполітики робить дієві кроки для послідовної реалізації пріоритетів соціальної політики, окреслених у Програмі дій Уряду.

«Ми чітко налаштовані відходити від інтернатів і розвивати сімейні та наближені до сімейних форми виховання дітей і робимо усе можливе для цього», – написала міністр.

З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 року будуть підвищені розміри державної соціальної допомоги із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

Збільшується і розмір грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам: із 70% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Кошти на підвищення зазначених ініціатив передбачені у Державному бюджеті України на 2020 рік.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»