• Посилання скопійовано

Суми платіжок на тепло та гарячу воду для українців знижено до 30%, - Гончарук

Рішення про здійснення перерахунку з грудня минулого року ухвалили у 124 містах України

Суми платіжок на тепло та гарячу воду для українців знижено до 30%, - Гончарук

Суми платіжок на тепло та гарячу воду для українців знижено до 30%. Рішення про здійснення перерахунку з грудня минулого року ухвалили у 124 містах України. Це стало можливим завдяки рішенню Уряду №1082 щодо зниження ціни газу для теплокомуненерго, на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського, - пише «Урядовий портал».

«Сказано — зроблено! Зменшення платіжки вже зараз — це результат, по-перше, спільної роботи Президента, Уряду та органів місцевої влади. Це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися. А Уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці коригування у платіжках», - наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та додав, що Уряд і надалі триматиме ситуацію на контролі.

Перерахунки здійснили, зокрема, 16 обласних центрів України: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ, Київ.

Так, наприклад, за грудень 2019 року зменшено платіжки для людей: від 80 грн у Київській обл. та до 292 грн у Львівській обл. по 1-кімнатних квартирах; від 110 грн у Чернігівській обл. до 435 грн у Дніпропетровській обл. по 2-кімнатних квартирах; від 140 грн у Дніпропетровській обл. до 563 грн у Рівненській обл. по 3-кімнатних квартирах.

У Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування населення отримало знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад, грудень 2019 року.

 

 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»