• Посилання скопійовано

Держпродспоживслужба застерігає від купівлі курятини в місцях стихійної торгівлі

Під час спалахів пташиного грипу не рекомендовано купувати продукти птахівництва (тушки птахів та яйця) у місцях стихійної торгівлі

Держпродспоживслужба застерігає від купівлі курятини в місцях стихійної торгівлі

Під час спалахів пташиного грипу не рекомендовано купувати продукти птахівництва, а саме тушки птахів та яйця, у місцях стихійної торгівлі. Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговій мережі. Також м'ясо птиці не варто вживати без попередньої термічної обробки. На цьому наголосив начальник Управління здоров'я та благополуччя тварин Держпродспоживслужби Микола Сонько.

Він пояснив, що пташиний грип відноситься до транскордонних захворювань, які неможливо зупинити на кордоні, адже основним фактором поширення є інфіковані дикі перелітні птахи.

«Під час спалаху пташиного грипу серед птахів існує можливий ризик і для людей внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак наразі немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але аби убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м'яса птиці у місцях стихійної торгівлі», – зазначив Микола Сонько.

Нагадаємо, 18 січня, на промисловому підприємстві «Хутір», що на Вінниччині, було зареєстровано загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз «грип птиці» типу А, субтипу H 5. Наразі продовжуються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці. Проведено засідання Державної надзвичайно протиепізоотичної комісії при Немирівській районній державній адміністрації, напрацьовано пропозиції щодо доцільності проведення позапланових заходів державного ветеринарно-санітарного контролю (нагляду) щодо суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утримання, реалізацією живої птиці.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»