• Посилання скопійовано

У січні та лютому люди мають отримати знижену вартість платіжок за тепло, як і в грудні

За словами Гончарука, у січні та лютому місцева влада ще має докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло

У січні та лютому люди мають отримати знижену вартість платіжок за тепло, як і в грудні

У січні та лютому люди мають отримати так само знижену вартість платіжок, як в грудні. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками ОДА. Він закликав місцеву владу активніше застосовувати надані Урядом інструменти щодо зниження суми в платіжках на тепло і гарячу воду.

«За грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% меншою. Проте опалювальний сезон ще триває. Тож у січні та лютому місцева влада ще має докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло», – сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що всі необхідні механізми для цього Уряд надав.

«Зараз ціна газу об’єктивно нижча, ніж за аналогічний період минулого року, що є результатом прозорого ринкового ціноутворення. Дякую місцевій владі в тих областях, де відбулося перерахування тарифів. На сьогодні урядовим механізмом перерахунку скористалися 143 підприємства у 21 області та Києві. Ті представники на місцях, які досі цього не зробили – закликаю активно долучитись до процесу», – наголосив Глава Уряду.

Олексій Гончарук доручив Міністерству розвитку громад та територій надати фахівцям на місцях методологічну підтримку, контролювати ситуацію та забезпечити розв'язання проблемних питань у разі їх виникнення.

Нагадаємо, що перерахунки цін на теплопостачання стали можливими завдяки прийнятій постанові Уряду від 24.12.2019 р. №1082. Дане рішення ухвалене на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського, яким надано місцевій владі інструмент для зменшення суми в платіжці за тепло і гарячу воду до 30%.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»