• Посилання скопійовано

В Україні підвищили тарифи на воду

НКРЕКП 4 лютого схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств по всій Україні

В Україні підвищили тарифи на воду

РБК-Україна повідомляє, що національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 4 лютого схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств по всій Україні. Про це повідомляється на сайті комісії.

Згідно з проектом рішення НКРЕКП, оприлюдненим на сайті, тарифи на водопостачання зростуть в середньому на 15-20% залежно від регіону.

Зокрема, в Києві тарифи водопостачання підвищені на 13,6% до 11,2 грн за 1 куб. м (без ПДВ), на водовідведення – на 6,3% до 7,96 грн за 1 куб. м (без ПДВ).

Нагадаємо, що через те, що НКРЕКП затвердила окремий тариф на послугу з розподілу природного газу в кінці грудня, отримувачам пільг та субсидій надійшли нові платіжки із зазначенням повної вартості до оплати за послугу з розподілу природного газу. Міністерство соціальної політики має намір донарахувати субсидію і пільгу за нову послугу з розподілу природного газу в лютому.

Нагадаємо також, що за даними Держстату, середній розмір платіжки за комуналку зріс за грудень на 8%. Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год), на одного власника особового рахунку в грудні 2019 року склали 2212,0 грн, що на 8% більше, ніж у листопаді (2044,7 грн).

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»