• Посилання скопійовано

Пасажири при посадці у поїзд можуть пред’являти електронне посвідчення у додатку «Дія»

Укрзалізниця підтримує цифровізацію відносин держави й громадянина та запуск проекту «Дія». Користувачі додатку «Дія» можуть пред’являти електронне посвідчення у додатку при посадці у поїзд

Пасажири при посадці у поїзд можуть пред’являти електронне посвідчення у додатку «Дія»

Укрзалізниця підтримує цифровізацію відносин держави й громадянина та запуск проекту «Дія», який був презентований 6 лютого 2020 року за участі президента України Володимира Зеленського. Вже відсьогодні користувачі додатку «Дія» можуть пред’являти електронне посвідчення у додатку при посадці у поїзд.

Крім того, посвідчення у додатку буде доступне офлайн, але важливим фактором при звірці даних буде дата останнього оновлення документа.

У разі, якщо е-посвідчення не матиме фото, або виникатимуть технічні проблеми, воно не вважатиметься чинним. Пасажиру необхідно буде пред’явити звичайний документ, що посвідчує особу.

Крім того, не можна використовувати скріншот посвідчення з додатку «Дія».

Нагадаємо, при посадці у поїзд пасажир повинен мати квиток і посвідчення, що посвідчує особу. Це може бути паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон та інші, які передбачені правилами.

Наразі у додатку «Дія» доступне посвідчення водія.

Джерело: Прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»