• Посилання скопійовано

При розрахунку субсидій застосовується гнучкий індивідуальний підхід

Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. Він розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій

При розрахунку субсидій застосовується гнучкий індивідуальний підхід

Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг. Він розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Заступник Міністра пояснив: «Рахунок за житлово-комунальні послуги – річ індивідуальна. Ми можемо говорити про середні показники, але не треба забувати про те, що рахунок складається з двох величин, а саме: з тарифу за послугу та кількість спожитої послуги. Звичайно і на розмір субсидії (компенсації) впливає декілька факторів, таких як:

– умови проживання людини (параметри тих послуг які людина використовує);

 ціна і тариф, яка встановлена відповідним органом для конкретного виду послуги;

 доходи членів домогосподарства».

«Індивідуальний підхід базується на тому, що кожне домогосподарство має визначений індивідуальний відсоток платежу, який сплачується відповідно до доходів. А також полягає ще й в тому, що громадян має можливість у будь-який час вибрати форму отримання виплат (готівкову, безготівкову). Так на сьогодні 95% отримувачів субсидій отримують іх в готівковій формі», – заявив посадовець.

Під час ефіру Віталій Музиченко звернув увагу телеглядачів на те, що з 2018 року для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) було спрощено процедуру отримання субсидій.

«Для отримання субсидії відповідній категорії громадян необхідно: стати на облік як ВПО за адресою проживання без реєстрації місця проживання, без переоформлення особових рахунків, оформлення договорів оренди, виключно на підставі довідки ВПО, за адресою проживання оформити житлову субсидію», – наголосив заступник Міністра.

«Держава забезпечує надання підтримки у вигляді пільг і субсидій окремим категоріям громадян, які цього потребують», – резюмував Віталій Музиченко.

Довідково:

У Бюджеті 2020 року передбачено 47,6 млрд грн на виплату пільг і субсидій щодо житлово-комунальних послуг, у попередньому році на це було спрямовано 46, 4 млрд грн. Cередній розмір субсидії становить близько 1200 грн, пільги – 750 грн.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»