• Посилання скопійовано

Увага! В Україні ввели карантин через коронавірус

Кабінет Міністрів ввів карантин в Україні у зв'язку зі спалахом коронавірусу у світі з 12 березня по 3 квітня

Увага! В Україні ввели карантин через коронавірус

11 березня 2020 року Уряд затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Так,  постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211 встановлено карантин на усій території України з 12 березня по 3 квітня 2020 р. 

На цей час заборонено:

  1. відвідування закладів освіти її здобувачами. Усі подробиці (офіційна інформація від МОН) читайте тут.

  2. проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників);

  3. експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення (до 1 червня). Які саме товари заборонено експортувати - читайте тут.

Крім того, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.  А також закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Зі слів нардепа Вікторії Сюмар, розглядається також можливість закриття авіасполучення з деякими країнами (з якими саме, поки не уточнюється) і закриття більшої частини КПП на кордонах – із 219 пропонується залишити 49.

 

Що вирішили в Києві та інших містах України?

За протоколом засідання КМДА, на території Києва вводяться обмежувальні з 00 год.00 хв. 12.03.2020 р. по 31.03.2020 р., а саме:

  • призупинено освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, у вищих навчальних закладах;
  • обмежено проведення спортивних заходів;
  • призупинено роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, розважальних центрів, розважальних зон в шопінг молах;
  • обмежено проведення масових заходів (більше 60 осіб), до участі в заходах допускати лише осіб , які пройшли термометрію;
  • не допускати до роботи працівників підприємств та установ з ознаками інфекційного захворювання.

Більше про це ми писали в окремій новині.

Також погодили карантинний режим у навчальних закладах Львова, Одеси, Чернівців (ще з 6 березня), Житомира, Полтави, Кропивницького, Хмельницького, Луцька, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Вінниці.

Місцева влада Харкова вирішила підкоритись рішенню Уряду не в повному обсязі. Закривають театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в шопінг-моллах. Школи і садки - ні. 

Міська рада Дніпра про свої плани поки не повідомила. Також ухвалити свої рішення 12 березня мають у Миколаївській області, Сумах, Рівне, Черкасах, Херсоні.

***

Читайте також:

Всі новини на цю тему за посиланням>>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»