• Посилання скопійовано

Е-паспорт матиме таку ж юрсилу, що й традиційний

Цифровий паспорт, який можна буде отримати у додатку «Дія», матиме таку ж юридичну силу, як і паперові паспорти та ID-картки

Е-паспорт матиме таку ж юрсилу, що й традиційний

Про це в інтерв'ю Радіо НВ розповів керівник проєкту Дія Мстислав Банік.

«Ми плануємо, що з паспортами, які ми випустимо в бета-тест протягом кількох тижнів, всі життєві ситуації вже будуть враховані і всі [установи та компанії] будуть вимушені приймати Дію як основний документ, бо він має таку ж юридичну силу», – пояснив він.

Крім цього, Банік зазначив, що в Міністерстві цифрової трансформації мають намір переглянути «логіку використання прописки» у нових digital-паспортах, щоби в майбутньому відмовитися від паперової довідки про реєстрацію місця проживання, яка використовується разом з ID-картками.

Станом на ранок 11 березня додаток Дія встановили 1,82 мільйона осіб, додав Банік.

Джерело: NV Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»