• Посилання скопійовано

В Україні немає обмежень щодо роботи транспорту, але є превентивні заходи: Мінінфраструктури

За інформацією Мінінфраструктури, немає ніяких обмежень щодо роботи автомобільного та залізничного транспорту, але є певні превентивні заходи. На пунктах пропуску на кордоні здійснюється температурний скринінг, буде скорочена кількість пунктів пропуску на кордонах – з 219 до 49

В Україні немає обмежень щодо роботи транспорту, але є превентивні заходи: Мінінфраструктури

Уряд вживає всіх необхідних заходів для запобігання розповсюдженню коронавірусу в Україні. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв’ю «Радіо НВ» 11 березня 2020 року.

«У зв’язку з надзвичайними обставинами, пов’язаними із спалахом у світі коронавірусу COVID-19, Уряд України вживає всіх необхідних заходів для запобігання розповсюдженню коронавірусу в Україні. Міністерством інфраструктури та підпорядкованими службами та державними підприємствами здійснюються системна робота з реалізації низки відповідних превентивних заходів у сфері пасажирських перевезень», – заявив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури наголосив, що  з боку держави немає ніяких обмежень щодо роботи автомобільного та залізничного транспорту, але є певні превентивні заходи. На пунктах пропуску на державному кордоні здійснюється температурний скринінг. Із завтрашнього дня буде скорочена кількість працюючих пунктів пропуску на кордонах – з 219 до 49. Решта буде закрита для пропуску громадян та автотранспорту. Запроваджено облік осіб, які в’їжджають з епідемічно небезпечних територій. Підготовка та відправлення пасажирських поїздів відбувається відповідно до технологічного процесу та згідно розкладу руху поїздів. Здійснюється додаткова санітарна обробка поїздів. Проводиться прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, в пасажирських вагонах на шляху прямування та в пунктах обороту, проводиться додаткова дезінфекція в місцях найбільшого користування пасажирами не менше ніж 1 раз на годину.

«Наразі Укрзалізниця укомплектована засобами індивідуального захисту, підготовлені спеціальні приміщення на вокзалах у разі виявлення осіб із симптомами респіраторних захворювань для перевірки підозри на коронавірус.  Аеропорти працюють у штатному режимі, але введено посилений режим поточної дезінфекції. В міжнародних аеропортах виділені приміщення для ізоляторів, проводиться температурний скринінг пасажирів та опитування перед початком прикордонного та митного оформлення міжнародних рейсів.  Аеропорт Бориспіль закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров’я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом», – підкреслив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства зауважив, що немає ніякої заборони на авіасполучення з європейськими країнами, але експлуатантам повітряних суден, що здійснюють міжнародні перевезення з/до країн, небезпечних на COVID-19, рекомендовано збільшити кількість дезінфекції літаків у кожному аеропорті на маршруті. «Зважаючи на введення в Італії з 10 березня 2020 року по всій країні жорстких карантинних заходів, у тому числі обмежень на поїздки,  Міністерство інфраструктури звернулось до Державіаслужби з пропозицією рекомендувати українським авіакомпаніям, які здійснюють чи планують здійснювати регулярні та чартерні рейси до/з Італії, розглянути можливість тимчасового призупинення таких рейсів на період дії карантину для запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України», – заявив Міністр інфраструктури України.

Владислав Криклій зазначив, що авіакомпанії з огляду на ситуацію та рекомендації самі оптимізують польотну програму  у сполученні між Україною та країнами, в яких масово поширюються випадки коронавірусної інфекції:

«Наразі перш за все це стосується Італії.  Авіакомпанії SkyUp Airlines та Alitalia вже закрили туди рейси. У МАУ були чотири напрямки: Бергано, Мілан, Рим і Венеція. Залишилися Мілан та Рим і вже на суботу вони мають залишити єдиний напрямок – для того, щоб можна було вивозити звідти наших громадян. Щоб ми потім не здійснювали якихось екстрених операцій по поверненню українців».

Очільник Міністерства наголосив, через спалах коронавірусу світова авіаційна галузь і подорожуючі опинилися у складній ситуації:

«Міністерство інфраструктури разом із Державіаслужбою у постійному діалозі з  авіакомпаніями. Гнучке реагування на мінливу ситуацію із карантинними заходами та зниженням пасажиропотоків у міжнародному сполученні має мінімізувати втрати авіакомпаній. Захист і безпека людей – передусім. Пасажирам, рейси яких відмінено або заброньовано до країн, щодо яких є попередження або обмеження щодо подорожей у зв'язку з COVID-19, необхідно звертатися до відділів роботи з клієнтами відповідних авіакомпаній. Контакти авіакомпаній та загальна інформація щодо прав пасажирів у випадку затримки, скасування та відмови у перевезенні розміщена на сайті Державіаслужби», –повідомив Міністр інфраструктури України.

«Головне нікому не панікувати. Бо паніка гірше за коронавірус і розповсюджується набагато швидше. COVID-19 є викликом, відповідь на який ми маємо дати разом – спокійно та системно, і Міністерство інфраструктури зі свого боку робить для цього все можливе», – підкреслив Владислав Криклій.

 

Які пункти КПП будуть закриті?

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) направила до Кабінету міністрів пропозиції щодо переліку прикордонних пунктів, які можуть бути закриті у зв’язку з коронавірусом. Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Але рішення ще не прийнято КМУ.

***

Читайте також: 

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»