• Посилання скопійовано

Мінекономіки під час карантину перевірятиме наявність продуктів у магазинах та ціни на них

Міністерство економіки кожні 2 дні робитиме зріз по торговельних мережах та опитуватиме рітейлерів на предмет наявності продуктів харчування та товарів першої необхідності

Мінекономіки під час карантину перевірятиме наявність продуктів у магазинах та ціни на них

Економічна правда розповідає, що Міністерство економіки буде слідкувати за наявностю продуктів харчування та товарів першої необхідності.

Про це повідомив у Facebook заступник голови Мінекономіки Тарас Висоцький.

«Сьогодні Верховна Рада України ухвалила «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Документом покладено обов’язок на Кабінет міністрів забезпечити в межах чинного законодавства контроль за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари», – написав Висоцький.

Серед продуктів харчування, які внесені до моніторингу, зокрема, хліб, макаронні вироби, крупи гречані, рис, сало, птиця, ковбаса, молоко, сметана, сир, сіль, картопля, цукор.

Нагадаємо:

17 березня Верховна Рада ухвалила проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Через загрозу поширення коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив обмежувальні заходи в Україні з 12 березня по 3 квітня. 

В Україні з 18 березня тимчасового припиняється курсування залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень. У великих містах закриваються метрополітени, змінюється рух іншого громадського транспорту. 

Тимчасово закриваються заклади громадського харчування (кафе, ресторани), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури. Доставка їжі може працювати, якщо персонал має відповідний індивідуальний захист.

Дозволена робота продуктових магазинів, АЗС, аптек, банківська та страхова діяльність. 

***

Всі новини щодо коронавірусу читайте за посиланням>>>

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»