• Посилання скопійовано

Cкільки українців дотримуються карантину?

Більше половини опитаних українців (56%) заявили, що обмежили вихід з будинку у зв'язку з карантином через епідемію коронавірусу

Cкільки українців дотримуються карантину?

«РБК-Україна» розповідає, що більше половини опитаних українців (56%) заявили, що обмежили вихід з будинку у зв'язку з карантином через епідемію коронавірусу. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Третина респондентів (35%) зазначили, що дотримуються часткові обмеження. Лише кожен десятий (9%) заявив, що не дотримується карантину.

Незважаючи на карантин, 18% опитаних зазначили, що виходять з дому кілька разів в день, 31% – один раз в день. У той же час 43% заявили, що виходять тільки раз у кілька днів, 7% – взагалі намагаються не виходити.

Головною причиною виходу на вулицю опитані відзначили похід в магазин за продуктами (73%). При цьому 28% – виходять через необхідність роботи, стільки ж – в аптеку. За 5-7% зазначили, що виходять на вулицю, щоб прогулятися з дітьми, заради занять спортом, прогулянок з домашніми тваринами. По 3-4% виходять на зустрічі з друзями і знайомими, або для візиту до лікаря.

При цьому 52% заявили, що готові залишатися вдома, не виходячи на вулицю більше 5 днів, за умови введення заборони на вихід з будинку. 12% – заявили, що можуть побути вдома 4-5 днів, 20% – 2-3 дні, 10% – не більше одного дня.

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування методом CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: I хвиля 1000 респондентів (25-27 березня 2020), II хвиля 1000 респондентів (28-30 березня 2020). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 4%.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»