• Посилання скопійовано

Уряд дозволив проводити ряд планових операцій під час карантину

Уряд 4 травня прийняв рішення щодо розширення планових операцій, які можуть проводитися під час карантину

Уряд дозволив проводити ряд планових операцій під час карантину

ЗА інформацією МОЗ, Уряд погодив ініціативу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова щодо відновлення в Україні планових операцій та госпіталізацій. Відповідні зміни будуть внесені до постанови про карантин для того, щоб знизити рівень ризику загрози життю пацієнтів, які потребують планових операцій. Про це Міністр повідомив на щоденному брифінгу МОЗ. 

«Як ви знаєте, на час карантину в нашій країні були скасовані планові операції, в тому числі, госпіталізація пацієнтів. Зараз у нас уже є необхідність проведення планових операцій», – наголосив Максим Степанов. 

За словами Міністра охорони здоров’я, щоб унеможливити випадки зараження медичних працівників під час планових операцій, всім пацієнтам в обов’язковому порядку робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

За постановою від 04.05.2020 р. №332 на період карантину забороняється закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім:

  • надання медичної допомоги на території областей, м. Києва, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;
  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; 
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність короновірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»