• Посилання скопійовано

Уряд відновив роботу пунктів пропуску «Рава Руська» і «Скадовський морський порт»

Пункти пропуску через кордон «Рава Руська» і «Скадовський морський порт» відновлять свою роботу

Уряд відновив роботу пунктів пропуску «Рава Руська» і «Скадовський морський порт»

6 травня на своєму засіданні Уряд прийняв рішення, яким відновлюється робота пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення «Рава-Руська» та для морського сполучення «Скадовський морський торговельний порт». Раніше вони були тимчасово закриті у зв’язку з пандемією. 

«Ще вчора разом з Віце-прем’єр-міністром Олексієм Резніковим ми перебували зі спільною робочою поїздкою у Херсонській області, у ході якої, у тому числі, відвідали Скадовський морський порт. Сьогодні вже маємо рішення – і це рішення одноголосне. Пункти пропуску через кордон для морського сполучення у Скадовському порту та для автомобільного сполучення «Рава-Руська» відновлюють свою роботу», – прокоментував Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

На сьогодні Скадовський морський торговельний порт є єдиним українським портом, який не працює для перевалки міжнародних вантажів у морському сполученні. Його відновлення вкрай важливе для збільшення вантажопотоку та забезпечення існуючого попиту. «Технологічні особливості перевантаження та оформлення вантажів у морських портах України не передбачають тісного контакту між людьми, тому доцільно відновити цю роботу», – підкреслив Владислав Криклій.

Відновлення роботи пункту пропуску «Рава-Руська» дозволить значно зменшити завантаженість нині працюючих КПП «Ягодин» та «Краківець» для автомобільного сполучення з Республікою Польща. Крім цього, це сприятиме мінімізації великого скупчення вантажного транспорту на кордоні, що важливо в умовах поширення COVID-19, а також забезпечить стабільне здійснення міжнародної торгівлі як з Польщею, так і з ЄС в цілому.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»