• Посилання скопійовано

Міністр закордонних справ назвав умову ЄС для допуску туристів

Голова МЗС пояснив, які критерії враховують країни Євросоюзу, приймаючи рішення про допуск українських туристів

Міністр закордонних справ назвав умову ЄС для допуску туристів

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, які критерії враховують країни Євросоюзу, приймаючи рішення про допуск українських туристів. За його словами, справа у ліміті кількості хворих на 100 тисяч населення.

Про це він сказав під час години запитань до Уряду у Верховній Раді, - передає РБК-Україна.

Зокрема, віце-спікер парламенту Олена Кондратюк звернулася до глави Кабміну Дениса Шмигаля із запитанням, чому з 15 червня країни ЄС не відкривають свої кордони для українських туристів. Кондратюк запитала, чи не пов'язано це з недовірою до тестування на коронавірус у нашій країні.

Шмигаль переадресував це питання Кулебі.

«Ми ведемо перемовини з усіма країнами, які становлять інтерес для українців як точки, в які вони планують поїхати цього літа. Під час ухвалення цими країнами рішень щодо допуску громадян України немає проблеми з довірою до статистики, немає проблеми з довірою до кількості тестів», – зазначив глава МЗС.

Він пояснив, що встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення.

«Ми знаходимося дуже близько до цього порогу. І незначне навіть покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, і в'їзд для українців буде відкритий. Хочу наголосити що це питання є одним з пріоритетних наразі і перебуває на моєму контролі», – сказав міністр.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»