• Посилання скопійовано

В Україні з'являться нові райони: опубліковано повний перелік

На сайті Верховної Ради опубліковано повний перелік нових районів в Україні

В Україні з'являться нові райони: опубліковано повний перелік

«РБК-Україна» розповідає, що на сайті Верховної ради опубліковано повний перелік нових районів в Україні. Кабмін зареєстрував у парламенті відповідну постанову.

Про це свідчать дані на сайті Ради.

Зокрема, передбачається утворити в АР Крим та областях 129 районів, з них 17 – на тимчасово окупованій території АРК, Донецької та Луганської областей. При цьому існуючі 490 районів ліквідуються.

Також у постанові вказано, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

«Вибори депутатів районних рад районів, ліквідованих згідно з цією постановою, не проводяться», – вказано у документі.

Згідно з постановою, ліквідація та утворення районів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей проводиться після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України.

 

Вплив на бюджет

Утворення нових районів не потребує додаткових видатків з державного чи місцевих бюджетів.

За оціночними розрахунками, зменшення кількості районних рад призведе до зниження витрат місцевих (районних) бюджетів: у 2021 році – на 1,4 млрд грн, у 2022 році – на 1,4 млрд грн, а у 2023 році – на 1,5 млрд грн.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»