• Посилання скопійовано

Дані 20 млн користувачів VPN сервісів опинилися у відкритому доступі

На незахищеному сервері знайшли базу даних об'ємом 1,2 терабайта

Дані 20 млн користувачів VPN сервісів опинилися у відкритому доступі

«РБК-Україна» розповідає, що дані можуть використовувати для спаму, фішингових розсилок або шантажу.

Дані 20 мільйонів користувачів VPN сервісів опинилися у відкритому доступі. На незахищеному сервері знайшли базу даних об'ємом 1,2 терабайта.

Про це свідчить дослідження vpnMentor.

Фахівці виявили на незахищеному сервері бази даних об'ємом 1,2 терабайта з даними таких додатків, як UFO VPN, Fast VPN, Free VPN, Super VPN, Flash VPN, Secure VPN і Rabbit VPN. У ній містяться незашифровані паролі, електронні адреси, IP – і домашні адреси користувачів, дані про моделі їх смартфонів і ідентифікатори пристроїв.

Кожен з цих VPN-сервісів, дані з яких виявилися в мережі, стверджував, що не вимагає реєстрації, тобто не повинен був відстежувати активність користувачів.

«Така витік демонструє повне нехтування правилами безпеки, яке ставить під загрозу користувачів», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що дані, які потрапили у відкритий доступ, можуть використовувати для спаму, фішингових розсилок або шантажу користувачів VPN сервісів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»