• Посилання скопійовано

Яким є найкращий сценарій карантину: роз'яснює Шмигаль

Адаптивний карантин для України є найкращим варіантом, який дозволить зберегти здоров'я людей і не створити нові проблеми для економіки

Яким є найкращий сценарій карантину: роз'яснює Шмигаль

Адаптивний карантин для України є найкращим варіантом, який дозволить зберегти здоров'я людей і не створити нові проблеми для економіки.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

Очільник уряду зазначив, що сьогодні суспільство стомилося від карантинних обмежувальних заходів.

"Люди звикли до небезпеки цієї хвороби, вже немає паніки. На другому етапі наступив інший ворог – це байдужість, коли люди подумали – ну, що буде, те й буде… Це теж неправильна інша крайність. Але і економіка також уже не має тих потужностей для того, щоб ми на місяць, або навіть на три тижні закривали країну на повний локдаун. Тому найкращий сценарій – це адаптивний карантин, коли ми локально закриваєм, і розриваєм локальні ланцюжки захворюваності", - заявив він.

Шмигаль наголосив, що медична система сьогодні набагато краще готова і може приймати більшу кількість людей.

"Хвороба стала м'якшою, вже люди хворіють трошки м'якше. Хоча, знову-таки, інший виклик – восени може бути накладання грипу на COVID. Тут треба закликати всіх максимально вакцинуватись від грипу для того, щоб виключити накладання цих двох хвороб, які можуть спричинити доволі складні і важкі наслідки. Ми поки що не знаєм їх, і світ їх не знає. Це буде така перша осінь, де ми зіткнемося з можливим накладанням епідемій", - сказав прем'єр.

Коментуючи незадоволення українців карантином, Шмигаль зазначив:

"Розуміючи, що сьогодні ми не можем закривати країну на карантин, ми маєм всі усвідомити, що все-таки засоби індивідуального захисту, дезінфекція, соціальна дистанція, закриття масових заходів, де дуже легко передається ця інфекція – це необхідні заходи для того, щоб врятувати життя людей, які належать до групи ризику, для того, щоб врятувати здоров'я нації. Неможливо хворіти всім разом, медична система не витримає. Навіть, якщо ми зараз різко збільшимо кількість ліжок, то кількість лікарів обмежена, в будь-якому випадку. І ці речі треба регулювати".

***

Читайте також: З 7 вересня – нові зони карантину: перелік

Джерело: Україна 24

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»