• Посилання скопійовано

В Україні має бути середня зарплата 15 тис. грн і середня пенсія 5 тис. грн, – Шмигаль

Шмигаль назвав бажаний розмір середніх зарплат і пенсій українців

 В Україні має бути середня зарплата 15 тис. грн і середня пенсія 5 тис. грн, –  Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що в Україні має бути середня зарплата 15 тис. грн і середня пенсія 5 тис. грн, щоб вистачало на життя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"П'ятнадцять тисяч гривень середня зарплата, і було б добре, якби щонайменше відсотків 30 від зарплати була середня пенсія. Якщо говорити конкретно, то середня зарплата 15 тис. грн, середня пенсія - 5 тис. грн. Це той рівень, до якого ми маємо прямувати. Не сприймайте це як обіцянку, сприймайте це як ті параметри, яких ми прагнемо", - сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання, якою має бути середня зарплата і середня пенсія в Україні, щоб вистачало на життя.

Прем'єр зазначив, що наразі середня зарплата в Україні - 11 тис. грн, а середня пенсія 3 тис. грн. Він вважає, що "напевно, це мало".

Глава уряду наголосив, що хотів би, аби українці отримували більш гідні зарплати і пенсії.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»