• Посилання скопійовано

Спрощено порядок надання допомоги малозабезпеченим сім'ям

Уряд 16 вересня прийняв рішення щодо спрощення порядку надання допомоги малозабезпеченим сім'ям

Спрощено порядок надання допомоги малозабезпеченим сім'ям

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що Урядом спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та їх законним представникам.

Проект постанови розроблено Міністерством соціальної політики та прийнято на засіданні Уряду 16 вересня 2020 року.

Постановою приведено у відповідність механізм призначення та виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю відповідно до розпорядження КМУ від 16.05.2014 р. №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» (у редакції постанови КМУ від 15.07.2020 р. №603).

Зокрема, це дасть змогу малозабезпеченим особам, особам (дітям) з інвалідністю подавати документи для призначення одноразової матеріальної допомоги за їхнім вибором або в органи соціального захисту населення, або до центру надання адміністративних послуг.

Визначено, що розподіл коштів пропорційно чисельності осіб, які отримують пенсію та / або державну соціальну допомогу, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність проводиться на підставі не тільки даних Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр», але й Пенсійного фонду України в порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Мінсоцполітики.

Також постановою введено норму щодо надання одноразової матеріальної допомоги в межах передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень для головного розпорядника коштів на виплату такої допомоги.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»