• Посилання скопійовано

Пенсійний збір можна буде не платити у разі придбання квартир

Українці зможуть не платити пенсійний збір при купівлі квартир

Пенсійний збір можна буде не платити у разі придбання квартир

Громадяни зможуть не платити пенсійний збір при купівлі квартир. Кабінет міністрів визначив порядок звільнення від сплати такого збору. Це встановлено Постановою КМУ від 23.09.2020 р. №866.

Про це заявив глава Кабміну Денис Шмигаль у ході засідання уряду, - передає "РБК-Україна".

"Українці мають отримати змогу купувати житло за доступними цінами. Сьогоднішнім рішенням уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які купують житло вперше або перебувають у черзі на отримання житла", - поінформував він.

Збір до Пенсійного фонду становить 1% від вартості будинку або квартири.

Нагадаємо, на початку серпня Кабінет міністрів виділив понад 5,5 млн гривень на придбання житла, в якому тимчасово зможуть проживати внутрішньо переміщені особи, за ці кошти планувалося придбати 18 квартир.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»