• Посилання скопійовано

У е-паспортах у Дії відображатиметься актуальне місце проживання

У цифрових паспортах у Дії відображатиметься актуальне місце проживання громадянина

У е-паспортах у Дії відображатиметься актуальне місце проживання

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що для цього Кабінет Міністрів вніс зміни до своєї Постанови №278 від 15 квітня 2020 року. 

Після підключення вашого населеного пункту до Реєстру територіальних громад ви зможете посвідчувати своє місце проживання, пред’явивши ID-картку або закордонний паспорт у Дії. У застосунку відображатиметься зареєстроване місце проживання. 

Крім цього, ваш документ у Дії містить інформацію про номер платника податків, запис УНЗР та місце народження.

Незабаром Мінцифри презентує можливість ділитися цифровою копією документа, що посвідчує особу. Вже в Дії доступні паспорти, студентський квиток, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 

Зараз тестуємо цифровий номер платника податків (реєстраційний номер облікової картки платника податків), цифрову довідку для внутрішньо переміщених осіб та цифрове свідоцтво про народження дитини.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»