• Посилання скопійовано

Компенсувати вартість послуги «муніципальна няня» будуть по-новому

Уряд затвердив зміни до порядку компенсації вартості послуги «муніципальна няня»

Компенсувати вартість послуги «муніципальна няня» будуть по-новому

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що Уряд на черговому засіданні затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня"».

Ініціатива «муніципальна няня» була запроваджена Мінсоцполітики у січні 2019 року та реалізовувалася у межах пілотного проекту.

За результатами аналізу її впровадження виявлено низку питань, що потребують врегулювання.

Внесеними змінами до Порядку, зокрема, визначається, що:

  • розмір компенсації за догляд за дитиною з інвалідністю становить два прожиткові мінімуми на дітей віком до шести років;
  • компенсація послуги «муніципальна няня» надається отримувачам за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини, за винятком отримувачів, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі захворювання, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів, у яких одночасно народилось троє і більше дітей;
  • компенсація послуги «муніципальна няня» надається, якщо один або обоє із батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ групи;
  • компенсація не може бути більшою за сплачену батьками муніципальній няні вартість послуги з догляду;
  • муніципальна няня фізична особа – підприємець одночасно може доглядати 3-х дітей, юридична особа – 10 дітей.

Також визначено вимоги до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги з догляду муніципальній няні.

Наразі 34,6 тис. осіб отримують компенсацію з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», на цю бюджетну програму у 2020 році передбачено 268, 8 млн гривень.

 

UPD_02/10/2020
Постанова КМУ від 30.09.2020 р. №897 почала діяти з 2 жовтня через її офіційне опублікування в "Урядовому кур'єрі" №192 від 02.10.2020 р. Відповідно до 2 листопада всім батькам слід подати необхідні підтвердні документи.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»