• Посилання скопійовано

Профкваліфікації будуть присвоюватися по-новому: проєкт наказу

Розроблено проєкт нового Положення про присвоєння професійних кваліфікацій

Профкваліфікації будуть присвоюватися по-новому: проєкт наказу

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про присвоєння професійних кваліфікацій».

Основною метою проекту акта є встановити  вимоги до процедур присвоєння професійних кваліфікацій, визнання результатів неформального та інформального навчання, які мають здійснюватися кваліфікаційними центрами.

Проєкт акта розроблений Національним агентством кваліфікацій.

За проектом наказу передбачено, що присвоєння професійних кваліфікацій, визнання результатів неформального та інформального навчання складається з таких етапів:

  1. Співбесіда стосовно набутих знань, умінь та інших складників компетентностей Здобувача. Цей етап може включати самооцінювання Здобувача, якщо це передбачено Процедурою;
  2. Прийняття кваліфікаційним центром заяви та інших необхідних документів від Здобувача стосовно набутих ним знань, умінь та інших складників компетентностей;
  3. Оцінювання;
  4. Прийняття рішення за результатами Оцінювання та видача документу про результати Оцінювання.

Перелік документів, що  додаються до заяви на присвоєння професійної кваліфікації, а також форма та зміст заяви затверджуються кваліфікаційним центром. Зразок такої заяви оприлюднюється кваліфікаційним центром на власному офіційному веб-сайті.

Джерело: Міністерство освіти і науки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»