• Посилання скопійовано

Які безкоштовні медпослуги може отримати пацієнт з COVID у 2021 році?

МОЗ назвало перелік безкоштовних послуг, на які має право пацієнт з коронавірусом

Які безкоштовні медпослуги може отримати пацієнт з COVID у 2021 році?

«РБК-Україна» розповідає, що національна служба здоров'я підкреслює, що пацієнт із підозрою або підтвердженим COVID-19 може отримати безкоштовно ряд медичних послуг. Вони передбачені Програмою медичних гарантій у 2021 році.

Про це повідомляє прес-служба НСЗУ.

Пацієнти можуть отримати первинну медичну та амбулаторно-поліклінічну допомогу. Українці з підозрою на коронавірусну хворобу можуть пройти тестування у свого сімейного лікаря та отримати консультації щодо лікування легкої форми захворювання на COVID-19, яка лікується в домашніх умовах під наглядом сімейного лікаря.

Також хворі можуть розраховувати на екстрену медичну допомогу у разі критичного стану. Йдеться про випадки, коли у людини спостерігаються утруднене дихання, дихальна недостатність, підвищення температури вище 38 градусів, що погано піддається корекції, раптове погіршення стану.

«Приїхавши на виклик, медики швидкої оцінюють стан пацієнта. Якщо є потреба, транспортують до лікарні, визначеної у регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Якщо пацієнт не потребує госпіталізації, йому нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації стосовно самоізоляції», – вказано у повідомленні.

Безкоштовно українці з COVID можуть отримати й стаціонарну медичну допомогу.

У безоплатний пакет послуг лікування пацієнтів із COVID-19 включено:

  • тестування на COVID-19;
  • лабораторне та інструментальне дослідження;
  • меддопомогу відповідно до галузевих стандартів;
  • кисневу підтримку, інтенсивну терапію за необхідності;
  • медикаментозну терапію та знеболення за потреби тощо.

«Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів. Залишок ліків для боротьби з COVID, які наявні в лікарнях та аптеках, доступний для перегляду на сайті НСЗУ», – додали у відомстві.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»