• Посилання скопійовано

Як виписати зі свого житла осіб, які вже там не проживають: роз'яснює Мін'юст

Для початку в таких випадках потрібно скласти акт про осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні впродовж року

Як виписати зі свого житла осіб, які вже там не проживають: роз'яснює Мін'юст

Мін'юст пояснює, як виписати зі свого житла осіб, які вже там не проживають.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 ЦКУ правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Окрім того, згідно зі ст. 317 ЦКУ власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном. Стаття 319 ЦКУ визначає, що саме власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Особа має право на звернення до суду за захистом своїх прав та інтересів.

Для початку в таких випадках потрібно скласти акт про осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні впродовж року. Окрім того, належним доказом відсутності певних осіб за місцем їх постійного проживання є покази свідків. Після зібрання всіх необхідних доказів наступним кроком є звернення до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

До позовної заяви додаються такі документи (перелік не є вичерпним):

  • документ, що підтверджує сплату судового збору (908 гривень);
  • документи, що підтверджують право власності на нерухоме майно;
  • документи, що підтверджують факт відсутності члена сім'ї власника у займаному приміщенні без поважних причин понад один рік.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»