• Посилання скопійовано

ВРУ актуалізувала відомості про державний кордон України

2 лютого на засіданні ВРУ було схвалено у другому читанні законопроєкт №3987

ВРУ актуалізувала відомості про державний кордон України

Мінекономіки розповідає, що 2 лютого на засіданні Верховної Ради України схвалено у другому читанні законопроєкт №3987 «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України». За це рішення проголосували 294 народних депутатів.

«Прийняття цього законопроєкту сприятиме актуалізації відомостей про державний кордон України, встановить принцип відкритості цих даних, а також забезпечить безкоштовний та вільний доступ до них. Достовірні та однозначні дані про державний кордон України мають важливе значення для забезпечення національної безпеки, міжнародного співробітництва та економічного розвитку держави», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, законопроєкт передбачає:

  • визначити склад відомостей про державний кордон України, а також підстав та порядку їх внесення до Державного земельного кадастру;
  • виключити технічну документація із землеустрою щодо визначення та встановлення в натурі (на місцевості) державного кордону України з видів документації із землеустрою.

Реалізація законопроєкту сприятиме:

  • забезпеченню прав та інтересів органів державної влади та органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадян на отримання актуальної і достовірної інформації про державний кордон України;
  • підвищенню ефективності прийняття органами державної влади та органами місцевого самоврядування управлінських рішень.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»