• Посилання скопійовано

Яким буде новий адаптивний карантин: деталі від МОЗ

У МОЗ назвали особливості нового адаптивного карантину

Яким буде новий адаптивний карантин: деталі від МОЗ

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про особливості нового адаптивного карантину. Його введуть в країні вже в лютому.

Про це Ляшко заявив на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді". Розповідає РБК-Україна.

"Ключова річ у новому адаптивному карантині, який ми хочемо ввести, здатність системи охорони здоров'я надавати медичну допомогу всім, хто її потребує", - заявив він.

При цьому Ляшко додав, що в залежності від рівня епідемічної небезпеки регіони будуть звітувати про ризики подальшого розвитку пандемії.

"Коли ми говоримо про інших рівні епідемічної небезпеки, які ми хочемо ввести. Вони, в першу чергу, будуть звітувати і показувати, що є ризик подальшого розвитку епідемії, що може призвести до негативних наслідків", - додав він.

Нагадаємо, Ляшко заявив, що адаптивний карантин в Україні введуть або в середині, або в кінці лютого. Однак поки немає точної дати його введення.

Крім того, нещодавно у Кабінеті міністрів вирішили, як будуть вводити "червону зону" карантину після повернення до адаптивного формату.

Додамо, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які території будуть потрапляти в "червону зону" карантину і чому.

 

Від редакції:  25 січня в Україні завершилася дія локдауну. Надалі в планах Уряду та МОЗ перехід до адаптивного карантину. Проте до прийняття відповідного рішення певний час країна буде на загальнонаціональному карантині. Які обмеження діють на сьогодні - читайте тут.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»