• Посилання скопійовано

МОЗ цифровізував форми екстрених повідомлень по підозрах і випадках COVID-19

Набрали чинності норми щодо цифровізації форм №058/0 та №060/о (екстрених повідомлень по підозрах і випадках COVID-19)

МОЗ цифровізував форми екстрених повідомлень по підозрах і випадках COVID-19

МОЗ розповідає, що з метою посилення координації й організації заходів із протидії поширенню COVID-19 було здійснено державну реєстрацію наказу Міністерства охорони здоров’я України від 30.11.2020 р. №2764 «Деякі питання епідеміологічного нагляду (спостереження) за поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а також затверджено Зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)».

Зазначеними документами передбачається, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни, замість ведення паперових форм первинної облікової документації №058/о та №060/о у разі наявності відповідної технічної можливості медичні працівники вноситимуть відповідні електронні медичні записи до електронної системи охорони здоров'я, звідки відомості будуть автоматизовано передаватись до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями. Це стосується лише випадків підозр на інфікування або підтверджених діагнозів захворювання на COVID-19. 

Цим повідомленням офіційно інформуємо, що з 25 січня 2021 року настала технічна можливість в електронній системі охорони здоров’я і електронній інтегрованій системі спостереження за захворюваннями та зазначені нововведення вступили в силу.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»