• Посилання скопійовано

В Україні з'явиться електронний перепис населення: законопроєкт від Уряду

Уряд схвалив законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності

В Україні з'явиться електронний перепис населення: законопроєкт від Уряду

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України був схвалений проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності».

Акт спрямований на удосконалення правових і організаційних основ проведення Всеукраїнського перепису населення.

Документом передбачається внесення змін до законів України «Про державну статистику» й «Про Всеукраїнський перепис населення».

Серед важливих положень законопроекту:

  • встановлення терміну проведення Всеукраїнського перепису населення – не рідше одного разу на 10 років;
  • запровадження проведення перепису з використанням інформації, що міститься в національних інформаційних ресурсах, з дотриманням вимог законодавства України у сфері захисту інформації та персональних даних;
  • надання можливості респонденту заповнювати переписну документацію за допомогою спеціального програмного забезпечення в інформаційній системі загального доступу – Інтернет;
  • удосконалення вимог до тимчасового переписного персоналу, що гарантуватиме респондентам доброчесність залученого персоналу;
  • захист прав респондентів на повагу до приватного й сімейного життя.

Нові зміни внесені з урахуванням міжнародних домовленостей та зобов'язань України та ґрунтуються на фундаментальних принципах ООН щодо офіційної статистики з урахуванням acquis ЄС у сфері статистики, зокрема Кодексу норм європейської статистики, з метою гармонізації національної статистичної системи з європейськими нормами та стандартами.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»