• Посилання скопійовано

В яких країнах можна провести відпустку у лютому 2021 року?

Наразі можна відвідати 13 найкращих країн. Про них поговоримо далі

В яких країнах можна провести відпустку у лютому 2021 року?

Карантинні обмеження в різних країнах змінюються з кожним днем. У підсумку українці, які планують відпустку, змушені постійно моніторити ситуацію в світі.

НВ Шопінг вирішив полегшити своїм читачам цю задачу. Ми склали добірку популярних (або не дуже, проте перспективних) туристичних напрямків, куди українців пускають. А заодно і розповімо, що потрібно для відвідування кожної з цих країн.

Пандемія завдала великої шкоди міжнародному туризму, але в багатьох куточках планети захворюваність на коронавірус йде на спад. До того ж, за рік уряди держав встигли виробити стратегію боротьби з ним, адаптувавши ключові моменти суспільного життя до нових умов.

Відпочинок – один із них. Нехай спочатку всім нам було не до подорожей, але за підсумками майже року життя в умовах пандемії, економічної кризи, зростання цін і падіння доходів необхідність відпочити від усього цього стає очевидною.

Тим більше, пересидіти вдома пандемію не вийшло – не дивлячись на спад захворюваності після локдаунів, коронавірус не зник, отже залишається підлаштовуватися під нові умови.

І до речі, це можливо – туризм цілком може бути безпечним, що показав нам досвід деяких країн на кшталт Туреччини і Хорватії. Вони демонстрували невисоку захворюваність навіть з урахуванням нестрогих обмежень під час курортного сезону.

До речі, про останні. Умови в'їзду до країни і відпочинку в ній у всіх різні, але загальна тенденція полягає в тому, що країни, в яких туризм є ключовою галуззю, не обмежують або незначно і тимчасово обмежують потік туристів. Крім того, більшість з них зосередилося на розробці стандартів безпеки відпочинку, а також контролі за нею.

Приємно, коли про тебе піклуються. Нехай навіть за гроші.

Отже, нижче наведено перелік туристичних країн, куди українцям можна в лютому 2020 року. З описом умов в'їзду та проживання, звичайно.

 

Єгипет

Класика пляжного жанру і найпопулярніша країна серед українських відпочивальників. У цьому місяці умови в'їзду в Єгипет не змінюються – кожному мандрівникові потрібно мати при собі негативний результат ПЛР-тесту, а якщо його немає, можна пройти процедуру по прильоту.

 

ОАЕ

Для в'їзду до Об'єднаних Арабських Еміратів туристу необхідно мати при собі негативний ПЛР-тест, а також поліс страхування, що покриває лікування від covid-19. В аеропорту слід підписати згоду на добровільну ізоляцію протягом 10 днів, якщо повторний тест виявиться позитивним, і пройти тест знову. Також кожному відвідувачу країну доведеться встановити спеціальний додаток, за допомогою якого можна буде взаємодіяти з місцевою владою і органами охорони здоров’я в разі, якщо другий тест покаже позитивний результат.

Бажаючим відвідати Абу-Дабі доведеться пройти десятиденний карантин в будь-якому випадку.

 

Таїланд

Колись популярна туристична країна знову готова приймати українських відпочивальників. І навіть без візи – але тільки якщо ви згодні пройти 15-денну самоізоляцію в одному з місцевих готелів за свій рахунок.

 

Танзанія

В'їзд до цієї країни українцям дозволено без обмежень і додаткових умов. Потрапити на континентальну частину та острів Занзібар можна навіть без ПЛР-тесту.

 

Мальдіви

Перед прильотом на територію цієї острівної держави, туристу доведеться заповнити спеціальну декларацію про свій стан здоров’я, завантажити до неї негативний результат ПЛР-тесту і отримати QR-код. Все це потрібно зробити не пізніше, ніж за 24 години до вильоту.

 

Шрі Ланка

Формально, цей напрям відкрито, але з великими нюансами. По-перше, для в'їзду потрібна віза, яку варто оформити заздалегідь. Правда, вона безкоштовна, а ось всі наступні кроки потребуть вкладень. Для початку доведеться сплатити страховий поліс ланкійської компанії, потім здати тест на коронавірус, а потім пройти 14-денну обсервацію в одному з сертифікованих готелів, причому за цей час доведеться робити ще як мінімум два тести, кожен з яких коштує $40.

 

Домініканська республіка

Відкрита всім без винятку категоріям осіб.

 

Мексика

Також відкрита без обмежень всім українцям.

 

США

В'їзд дозволено за наявності негативного тесту на коронавірус і тільки тим громадянам України, які не відвідували країни Шенгенської угоди, КНР. Бразилію, Іран, ПАР протягом попередніх 14 днів.

 

Чорногорія

В'їзд дозволено без обмежень.

 

Албанія

В'їзд дозволено і ніяких додаткових заходів по прильоту не потрібно.

 

Болгарія

В'їзд дозволено за умови пред’явлення негативного тесту на коронавірус.

 

Туреччина

В'їзд дозволено за умови пред’явлення негативного результату тесту на коронавірус і оформлення туристичної страховки, що покриває витрати лікування від covid-19.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»