• Посилання скопійовано

Уряд змінив автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги

Уряд прийняв зміни до постанови про деякі питання організації ведення автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги

Уряд змінив автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги

Міністерство соціальної політики України розповідає, що Уряд прийняв зміни до Постанови КМУ від 09.10.2020 р. №927 «Деякі питання організації ведення автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги».

Зміни до постанови розроблено з метою врегулювання питання визнання вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою в період доопрацювання автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

Постановою конкретизовано питання включення юридичних осіб до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги, яке відбувається одночасно з визнанням гуманітарною допомогою вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг.

Розширено перелік підстав для виключення юридичних осіб з Єдиного реєстру (зокрема, за неподання звітів про розподіл та використання гуманітарної допомоги) з метою посилення відповідальності отримувачів гуманітарної допомоги за цільове її спрямування, а також реалізації функції Мінсоцполітики із забезпечення контролю за її використанням.

Для забезпечення обміну інформацією з Державною митною службою передбачено можливість зазначення деталізованого складу вантажу (товарів) згідно з даними Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД).

Даною постановою визначаються набувачі на підставі звітів про розподіл та використання гуманітарної допомоги, яким надається гуманітарна допомога за спрощеною процедурою під час кризових ситуацій та формуванню резерву для реагування на надзвичайні ситуації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»