• Посилання скопійовано

З 17 травня внутрішньо переміщені особи можуть подавати заяву про намір отримати пільгову іпотеку через «Дія»

З 17 травня внутрішньо переміщені особи зможуть подавати онлайн-заяву про намір отримати пільговий іпотечний кредит на порталі «Дія»

З 17 травня внутрішньо переміщені особи можуть подавати заяву про намір отримати пільгову іпотеку через «Дія»

З 17 травня внутрішньо переміщені особи зможуть подавати онлайн-заяву про намір отримати пільговий іпотечний кредит на порталі Дія. Цей проєкт буде презентовано під час Diia Summit 2.0. Мінцифра розробила технічну частину реалізації послуги.

Мета проєкту – доступний кредит на житло переселенцям, які постраждали через російську агресію в Криму та на сході України.

Умови кредиту: гроші видаються на 20 років під 3% річних. Люди зможуть самостійно вибирати, де купувати житло. Заявка про намір подається за 10 хвилин на порталі Дія. Більшість необхідних даних підтягуються автоматично.

Завдяки порталу вдасться зробити процес максимально прозорим та комфортним, а також уникнути корупційних ризиків. Перша хвиля подання заявок на пільговий кредит почнеться 17 травня та орієнтовно завершиться 16 липня. Переможці будуть обрані за допомогою генератора випадкових чисел.

Проєкт запроваджується в межах реалізації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, за рахунок коштів гранту державного банку Уряду Федеративної Республіки Німеччина Кредитна Установа для Відбудови (KfW), а також  проєкт ПРООН DIA support project, який фінансується урядом Швеції.

Реалізація проєкту відбувається з Мінреінтеграції, Мінцифрою, Мінсоцполітики, Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».  

Більше про цю послугу та ще 10+ нових сервісів можна дізнатися на Diia Summit 17 травня. Реєструйтесь, щоб отримати лінк на трансляцію за посиланням

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»