• Посилання скопійовано

МОН пропонує змінити порядок визнання іноземних дипломів

У разі затвердження новий порядок поширюється на українців, іноземців, біженців, осіб без громадянства, які здобули кваліфікаційні навички за кордоном

МОН пропонує змінити порядок визнання іноземних дипломів

«Судово-юридична газета»

Міністерство освіти і науки України (МОН) пропонує змінити процес визнання в Україні професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах. Про це йдеться у проекті Постанови Про затвердження Порядку визнання в Україні професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах, опублікованому на сайті Кабміну.

Порядок поширюється на українців, іноземців, біженців, осіб без громадянства, які здобули кваліфікаційні навички за кодоном.

При цьому дія порядку не поширюється на ті документи, які були видані громадянам колишнього СРСР до 15 травня 1992 року.

Таким чином, професійна кваліфікація може бути визнана в Україні за наявності у заявника:

  • документа про присвоєння кваліфікації;
  • документа про відповідну освіту або кваліфікаційну характеристику.

За відсутності в заявника документів, зазначених у пункті 5 цього Порядку, він може пройти загальну процедуру присвоєння та/або підтвердження професійної кваліфікації в  порядку, визначеному законодавством.

Якщо кваліфікація, здобута заявником в іншій країні, не еквівалентна кваліфікації, визначеній професійним стандартом України, компетентний орган визначає обсяг відмінностей у компетентностях (результатах навчання), допустимий для прийняття рішення про визнання професійної кваліфікації.

При цьому обсяг відмінностей є допустимим, якщо набуті знання дають  змогу виконувати певний вид  роботи або  провадити професійну діяльність згідно з кваліфікацією, визначеною професійним стандартом.

Заявник подає компетентному органу такі документи:

  • заяву;
  • копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, паспортного документа іноземця;
  • перекладений на українську мову документ про освіту.

Тривалість процедури визнання не повинна перевищувати 60 днів.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»