• Посилання скопійовано

Уряд оновив порядок реімбурсації лікарських засобів

28 липня КМУ ухвалив постанову про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення

Уряд оновив порядок реімбурсації лікарських засобів

МОЗ розповідає, що 28 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. 

Постанова визначає нові процедурні механізми для запуску Національною службою здоров’я України реімбурсації лікарських засобів по програмі державних гарантій медичного обслуговування населення з 1 жовтня поточного року для лікування цукрового (препарати інсуліну) і нецукрового діабету, розладів поведінки і психіки та епілепсії. Для цього затверджується нові Порядки розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби та реімбурсації лікарських засобів.

Завдяки ухваленій постанові оператори фармринку зможуть брати участь у програмі «Доступні ліки» та отримувати відшкодування за препарати інсуліну, препарати для лікування нецукрового діабету, розладів поведінки і психіки та епілепсії з 1 жовтня 2021 року. 

Також з 1 жовтня пацієнти зможуть отримувати ці ж препарати у межах державної програми реімбурсації «Доступні ліки».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»