• Посилання скопійовано

В які країни українці можуть потрапити без ПЛР-тесту?

Україна входить до переліку країн «зеленої зони» в Іспанії, Естонії (але в період з 8 по 15 серпня), Албанії та Чорногорії. Це означає, що в'їзд до цих країн для українців є безперешкодним

В які країни українці можуть потрапити без ПЛР-тесту?

Сайт Безоплатна правова допомлога розповідає наступне.

Якщо ви плануєте подорож за кордон, то особливу увагу слід звернути на карантинні правила перетину кордону. Знайти актуальну та надійну інформацію про правила перетину кордону тієї чи іншої країни наразі можна за допомогою інтерактивної карти Міністерства закордонних справ, у якій вказано, чи пропускає відповідна країна громадян України і якщо пропускає, то чи є якісь додаткові умови.

 

Тож, чи існують країни, куди українці можуть потрапити без ПЛР-тесту або сертифікату?

Звичайно, є. Україна входить до переліку країн «зеленої зони» в Іспанії, Естонії (але в період з 8 по 15 серпня) Албанії та Чорногорії. Це означає, що в’їзд до цих країн для українців є безперешкодним.

 

Куди можна поїхати або з сертифікатом, або з ПЛР-тестом?

Українці, які планують свій візит до Фінляндії, Австрії та Словиччини звільняються від обов’язкового карантину, якщо мають сертифікат про повну вакцинацію  проти COVID-19.

Якщо українці, які не пройшли повний курс вакцинації, планують свій візит до Фінляндії, то мають надати один із таких документів:

  • сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, що визнається Фінляндією. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії;
  • сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії.

Без наявності зазначених вище документів або за наявності підтвердження про те, що особа перехворіла на COVID-19, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту на прикордонному пункті контролі. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії.

А от, наприклад, при перетині кордону Данії, необхідно мати лише ПЛР-тест , який має бути зроблено не більше ніж за 72 годин до прибуття в країну, або тест на антиген за 48 годин.

По прибутті в Данію також необхідно зробити тест, який здається безкоштовано одразу в аеропорту, якщо ви подорожуєте літаком.

 

Чи є країни, де необхідний і сертифікат, і ПЛР-тест?

Наприклад, при в’їзді до Німеччини з 1 серпня 2021 року впроваджується загальний обов’язок щодо необхідності мати результати тесту, підтвердження одужання або підтвердження повної вакцинації. Тест необхідно зробити максимум за 72 годин до в’їзду (ПЛР) або за 48 годин до в’їзду (швидкий тест на антигени) й отримати негативний результат. Але у разі в’їзду з регіонів з різними варіантами вірусів потрібно надати і результати проходження тесту на COVID-19, і сертифікат про вакцинацію.

 

Які правила перетину кордону України існують наразі?

Нові правила перетину державного кордону запрацювали з 5 серпня 2021 року. Так, іноземцям та особам без громадянства за винятком окремих категорій, як і раніше, під час в’їзду в Україну потрібно мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування від COVID-19, який діє на весь термін перебування в Україні, а також негативний результат ПЛР чи експрес-тестування на COVID-19, які проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених, чи відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19 або про взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Водночас, рішенням Уряду визначено, що особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції (за винятком окремо визначеної категорії осіб).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Безоплатна правова допомога

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»