• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив Порядок формування тарифів на послуги щодо поводження з побутовими відходами

Зокрема, змінами забезпечено єдиний підхід до розрахунку витрат та формування і встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами

Уряд удосконалив Порядок формування тарифів на послуги щодо поводження з побутовими відходами

Змінено підходи до формування тарифів на послуги щодо поводження з побутовими відходами. Йдеться про внесення змін до Порядку формування тарифів на такі послуги. Відповідне рішення прийнято під час засідання Уряду.

«На законодавчому рівні необхідно забезпечити єдиний підхід до розрахунку витрат та, відповідно, формування та встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами. Внесені зміни до Порядку сприятимуть наданню більш якісних послуг для населення», – зауважила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська. 

Зазначимо, проєкт постанови передбачає внесення, зокрема, таких змін до Порядку: 

  • приведення у відповідність до законодавства механізму формування тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами (зокрема, уточнення складу витрат, які включаються до тарифу та плати за абонентське обслуговування за індивідуальними договорами);   
  • виключення з тарифів витрат на оплату – послуг банків та інших установ з приймання і перерахування коштів споживачів тощо.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Урядом розроблено План заходів, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»