• Посилання скопійовано

Кому загрожує покарання за порушення нових правил перевезень через COVID-19?

Відтепер відповідальність за порушення норм нестимуть перевізники. Саме на них правоохоронці складатимуть протокол

Кому загрожує покарання за порушення нових правил перевезень через COVID-19?

В Україні набули чинності нові правила перевезення пасажирів. Відтепер відповідальність за порушення норм нестимуть перевізники, саме на них правоохоронці складатимуть протокол.

Про це в коментарі РБК-Україна розповіла речниця Національної поліції Мар'яна Рева.

"Але тут є нюанс: перевізник може бути як юридичною особою, так і ФОП. Тому обов'язково перевіряємо документи, і якщо водій - ФОП, то протокол оформляється саме на нього. Потім матеріали направляються до суду і вже там визначається покарання", - розповіла вона.

Речниця Нацполіції додала, що фізособі в такому випадку загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а юридичній - від 34 до 51 тисячі гривень.

Зазначимо, сьогодні Центральний автовокзал в Києві втратив 40% рейсів в перший ранок нових обмежень на транспорті. Перевізники відмовилися виходити на маршрути.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як саме правоохоронці перевірятимуть у пасажирів та водіїв наявність сертифікатів вакцинації чи довідки про негативний результат тесту на COVID-19.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»