• Посилання скопійовано

Чи зростатимуть тарифи на опалення, газ, електроенергію: відповідь Шмигаля

За словами Шмигаля, у листопаді тарифи на газ, тепло, гарячу воду, електроенергію не зростають і так само вони не зростатимуть до кінця опалювального сезону

Чи зростатимуть тарифи на опалення, газ, електроенергію: відповідь Шмигаля

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів, чи зростатимуть тарифи на газ, опалення та електроенергію. Цього влада не планує робити.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на трансляцію.

За його словами, початок опалювального сезону в Україні супроводжується великою кількістю маніпуляцій про ніби-то підвищення цін на газ, про відсутність газу в газосховищах, про відключення електроенергії.

«Відповідаю: у листопаді тарифи на газ, тепло, гарячу воду, електроенергію не зростають і так само вони не зростатимуть до кінця опалювального сезону. Стабільні тарифи – це зобов'язання уряду та місцевої влади перед людьми, і ми його виконуємо», – заявив він.

 

Теплопостачання

Шмигаль зазначив, що більш ніж на 99% житловий фонд підключено до теплопостачання вже в 22-х областях.

«Є дві області, де відсоток підключених об’єктів суттєво менший. Це Одеська та Херсонська області. У цих регіонах доволі довго було тепло, а тому місцеві керівники не включали батареї. Зараз у них завдання до кінця тижня запустити весь процес», – повідомив Шмигаль.

 

Які зараз тарифи

Тариф на електроенергію: 1,68 грн за кВт-годину.

Тариф на газ: «Нафтогаз» – 7,96 грн за кубометр. Цінники інших компаній коливаються від 7,98 до 13,5 грн за кубометр

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»