• Посилання скопійовано

В Україні зріс максимальний розмір допомоги по безробіттю

Ті, хто отримував максимальну допомогу з безробіття (9516 гривень), розмір якої не може перевищувати чотири прожиткові мінімуми, з 1 грудня отримуватимуть 9924 гривень на місяць

В Україні зріс максимальний розмір допомоги по безробіттю

Відповідно до закону про держбюджет з 1 грудня 2021 року в Україні зріс прожитковий мінімум. Від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги по безробіттю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на закон про державний бюджет на 2021 рік.

Прожитковий мінімум на одну особу для працездатних громадян зріс з 2379 гривень до 2481 гривень. Тобто ті, хто отримував максимальну допомогу з безробіття (9516 гривень), розмір якої не може перевищувати чотири прожиткові мінімуми, з 1 грудня отримуватимуть 9924 гривень на місяць.

Що ж стосується розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишається без змін – 1000 гривень.

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу: до двох років – 50%, від двох до шести років – 55, від шести до 10 – 60, понад 10 років – 70%. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до певного розміру: перші 90 календарних днів – 100%, протягом наступних 90 календарних днів – 80%; надалі – 70%.

За даними Київського міського центру зайнятості, станом на 22 листопада 2021 року допомогу по безробіттю в столиці отримували 9,4 тис.безробітних, серед них мінімальна, у розмірі 1000 гривень – майже 1 тис. безробітних, а максимальна допомога по безробіттю – 3,5 тис. осіб (38% всіх безробітних). Середній розмір допомоги по безробіттю в м. Києві становить 5862 грн.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»