• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує народним депутатам впровадити економічний паспорт українця

Комітет Гетманцева проголосував за прийняття за основу законопроєкту щодо впровадження економічного паспорта

Комітет ВРУ рекомендує народним депутатам впровадити економічний паспорт українця

20 січня Комітет з фінансової та податкової політики ВРУ провів перше в цьому році засідання.  Про його результати розповів Д. Гетманцев на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема, члени Комітету рекомендували прийняти за основу законопроекти №6394 та №6396, що передбачають створення економічного паспорта українця, який стане інструментом накопичення коштів за використання надр на рахунки наших дітей.

"Економічний паспорт українця реально, а не на словах забезпечить усвідомлення громадянином своїх прав на суспільне багатство, що за Конституцією належить Українському народу", - зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, що законопроєктами пропонується створити систему, яка базується на засадах накопичення державних внесків на індивідуальних рахунках учасників спеціального Фонду та забезпечує здійснення виплат таким учасникам на умовах та в порядку, передбаченому Законом про економічний паспорт.

Учасником Фонду буде громадянин України, народжений з 1 січня 2019 року, який має право на отримання виплати, передбаченої цим Законом. Учасникам Фонду належатиме право власності на належну частку коштів Фонду, що обліковуються на його індивідуальному рахунку, яке вони зможуть реалізувати у встановленому Законом порядку. У разі смерті такого учасника системи право власності вигодонабувачів/спадкоємців на його кошти реалізується згідно з законодавством.

Отримати виплату із системи економічного паспорта, учасник фонду зможе за умови:

  • досягнення віку 18 років;
  • громадянства України;
  • постійного проживання на території України протягом останніх п’яти років.

При цьому виплати із системи економічного паспорта можуть здійснюватися лише на встановлені цілі, зокрема, на:

  • навчання, а саме отримання у закладах освіти України рівнів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти;
  • купівлю власного житла на території України;
  • переведення коштів на власний рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення;
  • лікування тяжких захворювань або за наявності критичних станів здоров’я, які підтверджені в установленому порядку, у будь-який час до досягнення 18 років.

Про все це ми писали, аналізувавши ці законопроєкти, у статті.

***

Читайте також:

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»