• Посилання скопійовано

Як купити ліки за «ковідну» тисячу: названо головну умову

Головною умовою участі у програмі єПідтримка є «зелений» COVID-сертифікат у «Дії». При цьому купити можна будь-які медикаменти як за рецептом лікаря, так і без нього

Як купити ліки за «ковідну» тисячу: названо головну умову

Відсьогодні можна придбати ліки в аптеці за 1000 гривень за програмою виплат вакцинованим від COVID-19. Скористатись дозволом можуть люди, які досягли 60 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у Facebook.

«Головною умовою участі у програмі єПідтримка є "зелений" COVID-сертифікат у Дії», – зазначив він.

Міністр додав, до банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. Купити можна будь-які медикаменти як за рецептом лікаря, так і без нього. Витратити 1000 грн можна впродовж 4 місяців як онлайн, так і офлайн.

Федоров також повідомив, що загалом за час проекту було подано 7,5 млн заявок та витрачено 1,6 млрд гривень. «Нічого не змінюється зі старту програми – найбільше українці витрачали кошти на книги, кіно та квитки на внутрішні перевезення», – додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розширив сфери діяльності, в яких можна отримати послуги в рамках програми «єПідтримка». Українці віком від 60 років з 24 січня зможуть купити на «ковідну» тисячу ліки.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. «Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліків вам вже виповнилося 60 років», – написав він.

***

Читайте також:

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»