• Посилання скопійовано

Ще один крок до е-квитків в громадському автотранспорті та електричках: прийнято за основу законопроєкт!

26 січня ВРУ прийняла за основу проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті»

Ще один крок до е-квитків в громадському автотранспорті та електричках: прийнято за основу законопроєкт!

Про схвалений Урядом законопроєкт  №5705 із запровадження е-квитків в громадському автотранспорті та у міському електричному транспорті ми повідомляли ще влітку минулого року. І ось наступний крок: ВРУ теж проголосувала за цей законопроект.  

Метою законопроекту є використання електронного квитка у якості правової підстави для укладення договору перевезення пасажира та багажу, а також створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті з метою забезпечення реалізації однієї з ключових реформ транспортної галузі - впровадження електронного квитка.

Законопроектом пропонується:

  • встановити, що укладення договору перевезення пасажира та багажу підтверджується наданням відповідно квитка або електронного квитка та багажної квитанції, вимоги до яких встановлюються згідно із законодавством;
  • оновити визначення понять «електронний квиток» та «квиток»;
  • віднести до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, затвердження форми, обов’язкових реквізитів та відомостей, які має містити проїзний документ та електронний проїзний документ, тощо.

Відповідні зміни пропонуються до Цивільного кодексу, законів України «Про міський електричний транспорт», «Про автомобільний транспорт».

Згідно з текстом законопроєкту, він набере чинності на наступний день після дати його опублікування (а деякі його норми і через 6 місяців після опублікування).

***

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»